REMEMBRANCE SUNDAY. 13 november 2022  OPROEP VOOR EREWACHT

Zoals elk jaar zal er wederom stilgestaan worden bij het einde van de 1e wereldoorlog 11 november 1918. De  opkomst bij deze herdenking van oud-mariniers en andere legeronderdelen was in 2021 goed en we hopen dat het dit jaar 2022 ook het geval zal zijn. Dit natuurlijk onder voorbehoud i.v.m Coronavirus.

Na de geplande ceremonie zal er wederom bloemen geplaatst worden bij het Korea monument (1950-1953) ter nagedachtenis van de 5 omgekomen Utrechtse militairen.  Wij hopen u op 13  november te kunnen ontmoeten en zullen indien noodzakelijk onderling de 1.50m handhaven. Verzamelen om 11:30 uur bij de ingang na de Algemene Begraafplaats Soestbergen, Gansstraat 167, 3528 EG Utrecht. De herdenking zal om 12:00 uur plaatsvinden. Wel even aanmelden bij onze secretaris. comutrecht@gmail.com.

Voor verdere informatie zie :   de-historie-van-remembrance-sunday

Fotos : zie galerij

Verslag 2022

Afgelopen vrijdag 11 november om 11.00 uur was het 104 jaar geleden dat de vijandelijkheden tussen de geallieerden en Duitsland aan het westfront werden gestopt. Na meer dan 4 jaar ononderbroken oorlogsvoering zwegen de kanonnen. Met deze woorden opende de secretaris de herdenking op de begraafplaats Soestbergen in Utrecht.

Deze herdenking wordt jaarlijks georganiseerd door de (bestuur)s leden van de afdeling Utrecht. De leden van COM afdeling Utrecht en de bond van Wapenbroeders vormden de erewacht.

Er werden kransen en bloemen gelegd namens de Commissaris van de Koning en de burgemeester van Utrecht en ook door de Bond van Wapenbroeders en het COM afdeling Utrecht zowel bij het ere-Monument als bij het Korea monument.

Het bestuur neemt normaliter het voortouw bij deze herdenking maar nu werd pijnlijk duidelijk hoe kwetsbaar we zijn als een bestuur niet compleet is. Als bestuursleden met legitieme redenen moeten afzeggen en alleen (dit geval) de secretaris overblijft dan snapt u waarom er een mail is uitgegaan met een Noodoproep. Heel blij was ik met Mien Heymann die zich aanmeldde om cdt erewacht te willen zijn. Het is kenmerkend dat ook de leden die in de erewacht stonden op een na, allen een voormalige bestuursfunctie hebben bekleed. Die weten nog hoe lastig het is om mensen te activeren om ergens aan mee te doen. (Piet van Geresteijn)